Цікаві факти про шлюб

Опубликовано в рубрике Истории | Ср, 9 декабря 2015

Цікаві факти про шлюб і сім’ю розкриють для вас невідомі раніше відомості.

Цікаві факти про шлюб 

Сучасна подружня пара повноцінно проводить разом всього лише кілька хвилин на день. Це пов’язано зі збільшенням робочого часу, появою дітей, телебачення, інтернету, відволікання на хобі, зайнятістю домашніми і сімейними обов’язками.

Англійське слово «шлюб» (marriage) походить від латинського слова «mas», що означає «хлопець» або «чоловіче». Найбільш ранні відомі форми використання даного слова в англійській мові датуються XIII століттям.

Більше 75% людей, які вступають вперше в шлюб, зрештою, розлучаються.

Традиційно, подружки нареченої повинні бути одягнені в схожі з нареченою сукні, щоб заплутати суперників нареченого, злих духів і грабіжників.

Весілля подружжя молодше 25 років значно підвищує ризик розлучення. Крім того, ризик вище, коли жінка набагато старше, ніж чоловік, хоча це не надто впливовий чинник.

На італійському весіллі розбиття скла або дзеркала — це звичайна подія. Вважається, що число осколків буде дорівнює кількості щасливих років, які проживе пара разом.

Рівень освіти людей впливає на вік, в якому вони одружуються. У державах з більш високим числом дорослих людей, які мають вищу освітою, пари одружуються пізніше. Протилежна тенденція спостерігається в країнах з низьким рівнем освіченості населення.

Імовірність того, що перший шлюб закінчиться розлученням протягом перших 5 років, становить 20%. При співжитті цей показник досягає 50%.

Код Хаммурапі (близько 1790 до н. е.) включає в себе стародавні вавилонські писання і закони шлюбу. Ці ранні закони визначали шлюб як контракт, який служив для захисту жіночої сторони і в той же час обмежував її. Відповідно до Кодексу, чоловік мав повне право розлучитися з дружиною, якщо вона не могла мати дітей, чи вона «бродяга», яка принижує свого чоловіка перед громадськістю та нехтує своїм будинком. Крім того, дружина повинна «втопитися» в річці або вчинити самогубство в тому випадку, якщо вона зрадила своєму чоловікові.

Люди, які розлучилися під час важкого захворювання, живуть набагато менше, ніж ті, хто овдовів, має щасливу сім’ю або взагалі ніколи не був у шлюбі.

У Стародавній Греції Солон (638-538 роки до н. е.) зробив шлюби обов’язковими, а в Афінах при Периклі (495-429 роки до н.е.) бакалаври виключалися з певних державних посад, якщо не мали дружини і дітей. У Спарті, самотні і бездітні люди отримували презирство з боку суспільства. У Стародавньому Римі (63 р до н.е.) були швидко прийняті закони, які змушували вступати всіх в шлюб і карати тих, хто залишався самотнім.

Церемонія одруження зазвичай закінчується поцілунком, тому що в Стародавньому Римі поцілунок мав правовий зв’язок з завершенням контрактів, що означало вступ в правову силу.

Стрес, пов’язаний з розлученням, впливає на імунну систему організму і його здатність протистояти хворобам.

Протягом більшої частини історії шлюб не обов’язково грунтувався на взаємній любові. Іноді пари сходилися для взаємного придбання власності або створення спільної справи. Та й зараз така ситауація — не рідкість.

Білошкірий з Нового Орлеана в кінці 19 століття зробив собі переливання крові від чорношкірої жінки, яку він любив, тим самим намагаючись подолати закони проти дискримінації. Він стверджував, що теж став таким же, як вона, і може одружуватися.

У порівнянні з самотніми, одружені люди в середньому накопичують у чотири рази більше коштів і активів.

Одружені літні люди мають більше шансів на збереження здоров’я.

Перша письмова згадка про одностатеві шлюби із Стародавнього Риму. Поки християнство формувалося як офіційна релігія, дані церемонії відбувалися без особливих дискусій. У 1989 році Данія стала першою, після християнства, нацією, яка юридично визнала одностатеві шлюби.

Слова складають лише 7% нашого спілкування з ким-небудь, у тому числі між подружжям. Тон голосу становить 38%, а мова тіла відповідає за решту (55%) взаємовідносин в подружній парі.

Жінки, які розповідають про справедливий поділі домашньої праці, можуть похвалитися, як правило, більш щасливим шлюбом, ніж жінки, які перебувають у стані стресу від незадоволеності в плані невиконання чоловіками своїх обов’язків по будинку.

Дослідники виявили величезний спад задоволеності в особистих відносинах після 4 років шлюбу, і значне зниження до семи-восьми років. Насправді, половина всіх розлучень відбувається якраз в перші сім років шлюбу.

Сімейні люди в два рази частіше ходять до церкви.

Сімейні пари з дітьми розлучаються набагато рідше, чим бездітні.

Число чоловіків і жінок, які живуть у цивільному шлюбі, у віці 65 років і старше стало більше в два рази в період між 1990 і 2000 роками.

15-річні дослідження показали, що підвищений рівень щастя людини до вступу в шлюб є ​​гарантом щастя в сімейному житті.

Мне нравится0
Расскажите друзьям